Wednesday, July 8, 2009

CERITA KU YG PANJANG...

masuk hari ni genap laaa smggu aku keje.. rumusannye aku bosan.. kenapa??? sbb kat sekolah ni system nye tak ada lgi.. hu..hu.. :White03:.. tapi untuk menjadi pekerja yg didikasi aku harus buat2 ada keje walaupon keje blum ada.. so cri data je laaa.. tu bukan masalah utama bgi aku.. ngee..

so aku nak story tempat aku keje ni.. aku telah ditempatkan di SEK.MEN.KEB.AGAMA SEGAMAT utk jaga system SPS iaitu SYSTEM PENGURUSAN SEKOLAH.. so keje aku cari data2 dan bler dah siap bru laaa aku ngajar cg cara2 gune system ni.. nge... gerun aku nak ngajar cg ni.. dah laaa sklh bestari.. hu..hu..:White21:.. tak penah terpikir aku nak keje cmgini.. tpi aku amik sbagai cabaran duniaaaa...

so kat sekolah ni aku di tempatkan kat blek server.. hu..hu.. sorg2 aku duk tempat ni.. kat sekolah ni aku dpt pangkat baru iaitu ustazah.. ngeeee :Onion22:.. walaupun perangai aku ni jauh laa beza mcm ustazah tpi aku terima gelaran tu ngan hati terbuka... (malu2)... tapi student kat cni bagus laa.. tak nakal sgt... tak de laaa aku segan... aku start kol 8 balik kul 5.. tpi kalo cg nak wat clazz die kena tempah aku... ngeeeeeee.. aku ingat nak wat hari sabtu je... tak serabut sgt..

yg best duk sekolah ni aku kena lunch kat kantin... rase terimbau2 kembali zaman tak gemilang aku dlu2... tpi naik taraf makan ngan cikgu2.. ngeeeeeeee:Onion02:.. makan kat kantin ni murah jer.. tu yg aku suka.. ngeee..

yg aku paling suke bler aku keje cni aku duk ngan atok aku.. nge... bukan sbb gembira duk ngan atok tpi gembira bleh jumpe mr.A aku.. warhg... hari pertama je aku dah dating.. ngeeeeee.. mane pn ibu tak bising.. aku jumpe kejap je... mr.A belanje mkn buger je tpi aku tak de selera nak makan.. rindu punya pasal kenyang perut aku..:Rabbit02:.. lepas balik jumpe bru perut ni rase lapo.. so dgn lahapnye:Rabbit29:aku makan nasi.. malam tu tido pon senyum2...

dan smlm gak hari jdi ibu ku syang :Rabbit41:... 7.7.1961.. happt bday ibu.. semoga pjg umu.. murah rezeki.. sayang ibu sangat2... dan smlm gak kereta aku kuar.. ngeeee.. aku tak berani bawak lgi... no plat JLR 22**...... tggu laaa smggu lgi baru aku ada kekuatan nak ronda2...

3 comments:

Nur Fatehah said...

kne tempah ko...
perghh.......ganas cikgu..

norazah aziz said...

ngeee..
cikgu yg kena tempah aku tau..
otak biar pkir baek

Meni_meniMorE said...

wah dh ade kete ker?....
bile nk jemput aku kt katong nie....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin