Friday, July 3, 2009

sile baca...

lama aku tak update blog aku yg x seberapa ni... mungkin aku merajuk dgn seseorg ni membuatkan semangat untuk memblog hilang dan pudar.. tpi bila semlam roomate aku seakan menghasut aku untuk memblog kembali... tnyata aku tidak mempunyai iman yg kuat.. so semangat dan galakan dri diaorg aku teruskan juga..

so masuk hri ni dah 3 hari aku start bkerja.. pengalaman bru bgi aku.. nun jauh di kg halaman sdiri.. memulakan hidup untuk berdikari.. di sebabkan en ayah sudah tidak bgi duit bulanan so lepas ni aku kna bijak magatur hidup dgn tidak boros belanja lgi...

tempoh bkerja ni aku akan setia menemankan atok tersayang.. cube byangkan aku duduk ngan atok.. dah laa aku ni jenis x bercakap sgt ngan die... garang plak tu... atasan nasihat pn ibu aku nak cri umah sewa... byk plak kena byr krg.. gaji cput jer..

aku nak story laa pengalaman mse training ari tu.. training hri tu kat the mines.. 8 hri gak.. kepala aku serabut gak sbb tersaing ngan tarikh untuk present akhir LI.. selamat aku dpt miss su yg sporting gler.. syg miss... balik present kat kuantan terus g KL.. spi je terus msuk class.. yg pelatih2 semua mmg ad pgalaman kerja.. aku je laaa yg kerdilnye.. dgn speakingnye lgi.. so aku amik sbgai cabaran.. delevoper2 system yg aku jumpe pon mmg handal2 bab2 system ni.. kire company aku ni mmg handal2 laa it die.. benda yg aku bljar dlu aku rasa x cukup lgi.. hanya basic je nak dibandingkan ngan semua org kat cni.. tpi yg best byk benda yg aku dpat.. diaorg semua ok dan yg best sorg fasi tu student kptm.. bangga tuuu... die pon ckp kat aku kptm BOLEH...

so rumusannye aku dah update blog aku.. roomate kalo ko x bace siap ko.. aku x blanje ko mkn mc'd...


3 comments:

Nur Fatehah said...

aku dah bace..nk mcd! hehe...

Nur atikah bt Sebaik said...

wahahah...seronoknye ko kan..

hurmm gud luck beb..

jgn lp mmbr and our blog taw..

ak nj jgk MCD!!

Meni_meniMorE said...

aku pon nk mcD gak.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin