Monday, August 3, 2009

SABTU DAN AHAD YANG BESH..

Salam..

nie tgh muka bahagia...
:Onion63:
bgi aku hari sabtu ngan ahad hari tu pling indah.....
sebabnya.... aku dating kembali ngan en bie..
eeeeee... tak sudah2 aku nie...

disebabkan gaji aku ngan die dah masuk, so mmg aku dah plan nak beli bju raya...
so... pepagi bute lgi aku dah mangun awal2.. gie keje pon tak awal gtu.. he..he..

bertolak dari umah pkul 7lebih... sampai muor dalam kol 8.55 gtu laaa...
sampai je umah en bie... die bru bgun tido..
:White09:.. geram nye aku... janji nak siap2 awal.. tpi die plak baru bgun tido..
so.. terpakse laa mnuggu mamat ni mandi...

lepas je siap2 trus gi breakfast... untung kuar ngan en bie ni, ramai org awam kenal die.. so kesimpulan breakfast kami ada org bayarkan.. rezeki2..

past breakfast... gi kuar kan wit tu.. merasa aku jdi kaya jap.. wa..wa..
tempat pertama sekali aku tuju guardian.. semua barang daku borong.. amek ko.. sampai 80 lebih en bie bayor..

lepas tu gi KFC.. aku mmg niat nak belanja adik2 en bie KFC.. so beli laa KFC..
singgah umah die jap.. suka aku tgk adik2 die makan... bagusnye dpat bakal akak ipar mcm aku kan.. :White33:..

dah berehat2 jap kat umah mak die.. die merancang pegi wetex... ikutkan jer..
dekat cni laaa kemuncak aku menghabiskan duit...
mula2 niat di hati nak window shopping jer.. tpi...
en bie pakse aku beli heels..
eeeeee.. aku tak minat pakai heels2 nie..
puas die pakse.. aku tetap teguh ngan ati aku nie..
so die mengalah...
aku just pilih aku biase2 je..
thanks en bie... belanja laa saya lgi...

pastu sambung balik jejalan..
en bie beli kasut gak.. aku just pilihkan jer.. tak belanje pon..

penat dah ronda2..
rehat jap gi buang duit lgi..
destinasi di tempat karaoke..
en bie je yg nyanyi.. aku tak pon.. daku dah penat..

pas karaoke... terus gi segamat.. aku nak beli baju raya..
sampai segamat dlm kol 4..
destinasi di jakel jer..
borong baju aku ngan die je..
tema wne magenta.. ha..ha.. sian en bie.. terpakse pkai bju raya wne ala-ala pink..

siap je borong bju raya terus gi giant.. aku nak beli udang..
en bie suruh aku masak udang..
ok.. aku sahut cabaran memasak untuk die...

siap je beli udang terus balik umah..
singgah jap umah makcik die.. nak tempah baju raya...
sampai umah dah nak magrib..
mandi2 ... lepak2 .. tido...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ahad dah..

bgun pagi terus siang2 udang..
myahut cabaran en bie masak sambal tumis udang..
so pepagi dah dapor umah atok aku kelam kabut... selamat atok paham..
dalam kul 8 lebih siap dah daku masak..

menu...
sambal tumis udang..
sup sayur..
telur dadar..
nasi putih..

pastu masuk kan menu2 ni dlm bekas..
ha..ha.. rase mcm nak gi berkelah plak..

mandi2.. siap2.. nak gi muor balik.. nak htr en bie balik muor..
dalam kul 10 gi muor..
sampai jer umah die terus makan..
en bie ajak member baik die aka kembar siam die makan sekali..

tgk gaya dua2 mamat nie makan mmg sedap laaa aku ni masak..
..azah sila jgn perasan..
aku mmg tak bleh nak mkn sbb takot.. kot..kot.. laa masin ke.. tawar ke..

allahamdulilah aku kenyang makan jgk..
kire dah bleh kawen dah..

pas makn2..
aku balik semula..
drive sorang2..
:White19::White24:.. hu..hu.. sedihnyer...
lgu2 dlm radio seolah2 memperli daku.. (tiru lirik yuna)
napee laaa lagu2 semua sedih..
wa..wa.. rase tak mau balik jer..
:Onion50:.. tpi terpakse balik jgk.. isnin keja dah..

kesimpulannya.. sabtu dan ahad aku hari tu mmg besh...

4 comments:

Nur Fatehah said...

ble nk dating ngan aku lak?
ak pn nk shopping rye ni..
income tgh membiak..

imHepPie said...

uii..tgh bhgia eh..beshnya dia gi dating wekend neh...huhu jeles2

Nur atikah bt Sebaik said...

uwarghhhh...

beshnyerr kwn ak skunk nieyhhhh

tahniahhh

norazah aziz said...

ikaaaa..

jgn laa perli2 daku..
dlu berjauhan..
ko je wat aku jeles dlu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin